Annonce

Dobbelt så mange ansøgere til sosu-uddannelse end forventet: Sådan har de gjort


Antallet af sosu-elever, der begynder på Sosu Østjylland, er meget højere end forventet. Skolen har samarbejdet med Aarhus Kommune om at gøre uddannelsen mere attraktiv.

Annonce

Sosu Østjylland har optaget flere elever med start i maj, end skolen havde forventet. Her ses nogle sosu-elever, der deltog i forårets skills-turnering. Rasmus Hargaard Breum

Af redaktionen
Journalist

Annonce

Det er lykkes for sosu-uddannelserne i Århus, Sosu Østjylland, at gå imod strømmen og få flere elever end ventet.

Det skriver Seniormonitor.

Skolen havde en forventning om, at 66 nye elever ville begynde på grunduddannelsen i maj. Men elevtallet er nu oppe på 130, og det er en enorm positiv fremgang i en tid, hvor ældreplejen kæmper for at rekruttere tilstrækkeligt faglært personale, skriver Århus Kommune og Sosu Østjylland i pressemeddelelsen.

Fremgangen skyldes, i følge skolen, et godt samarbejde med Århus Kommune, hvor de har sørget for mere attraktive skoler ved blandt andet at sørge for bedre vilkår for eleverne og ved at markedsføre uddannelserne. Her er de blandt andet lykkes med at vise, at det er en uddannelse med meningsfulde opgaver, høj faglighed og gode muligheder for efteruddannelse. 

”Gennem flere år har Sosu Østjylland haft et målrettet samarbejde med Aarhus Kommune om at gøre sosu-uddannelserne attraktive for endnu flere – for hverken kommune eller skole kan løfte rekrutteringsopgaven alene,” siger Anette Poulsen, bestyrelsesformand for Sosu Østjylland.

Christian Budde fra Venstre, der er rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, supplerer:

”Den positive fremgang er et resultat af mange forskellige indsatser, som har været med til at skabe respekt og anerkendelse for uddannelsen og arbejdet som sosu-assistent og sosu-hjælper.”

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev